Alla inlägg under juni 2014
Ingredienser:
450 g krossad ananas inklusive spad
1 dl kokosflingor
3 dl syltsocker
3-4 msk rom
Gör så här:
Blanda ananas, kokos och syltsocker i in gryta och koka i 3 minuter.
Tillsätt romen.
Ta grytan från värmen coh skumma noga.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.
Förslut.
Förvara mörkt och svalt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g räkor med skal
500 g fiskfilé, tex kolja och lax
1 purjolök
1 stor fänkål
1 vitlöksklyfta
Smör
2½ dl hönsbuljong
2 dl créme fraiche gourmet, Saffran & tomat
Rivet skal av ½ apelsin
2 msk färsk timjan, eller 1 tsk torkad
Gör så här:
Skala räkorna.Till en kaka:
100 g smör
200 g mörkchoklad
3 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl dinkefullkornsmjöl
1 krm salt
Gör så här:
Smörj en rund bakform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Smält smöret till kakan i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen.
Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt.
Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
Blanda mjöl och salt, vispa ner i smeten och vispa ihop til en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200°C i ca 15 minuter.
Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten.
Antal: ca 20 stycken
Ugn: 175 grader, 15 minuter
Ingredienser:
200 g smör
1 dl socker
1 msk vanillinsocker
1 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl
Fyllning:
½ dl hallonsylt
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser till en deg.Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 35-40 minuter
Ingredienser:
60 g filodegsark
1 tsk rapsolja
Fyllning:
200 g rökt lax
1 gul lök
Smör
250 g förvälld bladspenat
½ tsk salt
Peppar
50 g riven mager ost
Äggstanning:
4 ägg
250 g keso
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Tina filodegen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vik ut degplattorna, dela dem ev. på mitten och lägg dem i en pajform, ca 24 cm i diameter, så att de hänger lite över kanten.
Pensla kanterna med olja.
Skär laxen i små bitar.
Skala och grovhacka löken.
Fräs den i smör i en stekpanna.
Lägg i spenaten och låt den fräsa med.
Rör ner laxen, salta och peppra.
Häll över allt i pajskalet.
Vispa ihop ägg, keso, salt och peppar och häll äggstanningen i pajskalet.
Strö över osten.
Grädda pajen i mitten av ugnen 35-40 minuter.
Antal: 6 stora eller 12 normalstora
Ugn: 200 grader, ca 14 minuter
Ingredienser:
50 g smör
1 ägg
1 dl strösocker
½ dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl blåbär
Garnering:
Florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret i en kastrull.Antal: 4 portioner
Ingredienser:
½ liter salladsblad, valfri sort
2 päron
200 g gorgonzola
50 g grovt hackade valnötter
Dressing:
3 msk Cane Syrup Fairtrade
3 msk vit balsamvinäger
2 msk färskpressad apelsinsaft
1 msk Rörsocker Strö Fairtrade
1 msk flytande margarin
½ tsk grovmald svartpeppar
1 krm salt
Gör så här:
Skölj salladsbladen.
Lägg dem på en handduk för att rinna av.
Lägg salladsbladen i botten på fyra portionsskålar.
Skala päronen och dela dem i klyftor.
Droppa citronsaft på päronklyftorna så att de inte blir mörka.
Lägg päronklyftorna på salladen.
Skär osten i bitar och lägg på päronen.
Strö över valnötterna.
Blanda samman ingredienserna till dressingen och koka upp.
Häll den varma dressingen över ost och päron.
Ingredienser:
500 g äpplen, tex aroma
1½ dl Ekologisk Ljus Sirap
2 dl vatten
saft från ½ citron
200 g Syltsocker
1 tsk malen kardemumma
Gör så här:
Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar.
Blanda äpplen, sirap, vatten och citronsaft i en gryta och sjud under omrörning i cirka 10 minuter.
Tillsätt syltsocker och kardemumma och koka ytterligare 3–6 minuter.
Skumma noga om det behövs.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.
Förvara kallt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|