Alla inlägg under juli 2014
Antal: 2 portioner
Ugn: 225 grader
Ingredienser:
150 g spetskål eller vitkål, tunt strimlad
3 salladslökar, strimlade
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk smör
0.5 tsk grovmalen svartpeppar
7 ägg
1 dl vatten
2 msk japansk soja (kikkoman)
1.5 msk sesamolja
2 msk sesamfrön
0.5 kruka färsk koriander, grovhackad
0.5 tsk salt
Till servering:
2 msk hoisinsås
2 msk majonnäs (ev utblandad med vatten)
1 salladslök, strimlad
0.5 röd chili eller 0,5 tsk chiliflakes
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Hetta upp en ugnstålig stekpanna, klicka i smör och fräs kål och lök på medelvärme tills allt är mjukt och glansigt.
Salta och peppra.
Vispa ihop ägg, vatten och soja lätt. Häll sesamolja i stekpannan, vänd runt och häll äggsmeten över kålen.
Rör om så ägget fördelar sig väl, sänk värmen och låt stå på svag värme tills kanterna på omeletten stelnat.
Strö över sesamfröna och ställ in stekpannan mitt i ugnen.
Grädda tills omeletten rest sig lite och inte rinner.
Ringla hoisinsås och majonnäs på omeletten och toppa med koriander, ev salladslök och chili.
Antal: 4 personer
Ugn: 150 grader, ca 40 minuter
Ingredienser:
5 dl mjölk
1 dl strösocker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
Karamellen & såsen:
2 dl strösocker
1 msk vatten + 1½ dl vatten
Serveringen:
2-3 dl vispgrädde
2 msk florsocker
drygt 1 tsk malen kardemumma
Apelsiner eller bär
Några kvistar citronmeliss
Gör så här:
KOka upp mjölken och strösockret (1 dl).
Låt blandningen svalna och vispa i äggen.
Sila smeten.
Tillsätt vaniljsockret och rör om.
Häll 2 dl strösocker och 1 msk vatten i en kastrull.
Rör hela tiden och låt karamellen bli brun, men ej bränd.
Fördela knappt hälften av karamellen i fyra portionsformar (eller en större form).
Fyll formarna med vaniljsmeten och grädda i vattenbad i 150 grader, ca 40 minuter.
Låt svalna.
Häll 1½ dl vatten i kastrullen med resten av karamellen och låt koka upp.
Rör hela tiden så att karamellen löser sig med vattnet till en fin brun sås.
Låt svalna.
Vispa grädden, florsockret och kardemumman.
Stjälp upp puddingen på tallrik och lägg en klick grädde över.
Häll lite sås runt om och garnera med apelsiner eller bär och gärna en kvist citronmeliss.
Antal: 4 personer
Ingredienser:
200 g kassler i tärningar
4 skivor sidfläsk, i bitar
3 chorizor, i skivor
2 askar körsbärstomater
1 dl vitt vin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 apelsin, saft + strimlat skal
8 jordärtskockor, skivade
2 morötter, skivade
16 steklökar
salt
peppar
1 dl hackad persilja
Tillbehör:
kokt potatis eller pasta
Gör så här:
Fräs fläsket, korven och kasslern i en gryta under omrörning.Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 20-25 minuter
Ingredienser:
500 g små potatisar
400 g sötpotatis
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, finriven
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
3 chorizokorvar
200 g frysta haricots verts, tinade
1 liten rödlök, strimlad
8 feferoni
20 g bladpersilja, grovt skuren
Senapsdressing:
½ dl majonnäs
1 ½ msk dijonsenap
1 msk neutral olja
1 msk vatten
1 msk flytande honung
1–2 tsk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar
Gör så här:
Tvätta potatisarna noga.
Skala och skär sötpotatisen i lika stora bitar som potatisen.
Vänd runt allt med olja, vitlök, chilipulver och salt på en ugnsplåt.
Rosta mitt i ugnen till fin färg, 20–25 min.
Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.
Slanta korvarna och stek till fin färg.
Stek bönorna i samma panna som korven.
Vänd ihop de ljumna potatisarna, korven och bönorna med dressingen, rödlök, feferoni och persilja.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|