Direktlänk till inlägg 10 mars 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 st stor gul lök
3 st vitlöksklyftor
Smör eller kokosolja
2 dl krossade tomater
2½ dl kallt vatten
1½ dl torkade aprikoser och fikon, skurna i små bitar
1 st buljongtärning, gärna lamm-
½ tsk eller lite mer torkad rosmarin, eller 1-1½ tsk färska blad
2½ dl couscous
½ st citron eller lime
Gör så här:
Hacka löken och finhacka vitlöken.
Fräs mjukt och till lite färg i smör eller kokosolja.
Tillsätt krossade tomater, kallt vatten, buljongtärningen, frukten och den mortlade torkade rosmarinen eller den finhackade färska.
Koka frukt och lök mjuk mjukt utan lock på låg värme,10 minuter.
När löken och frukten mjuknat har även en del vätska reducerats.
Tillsätt couscous under omrörning, lägg på lock och ställ kastrullen åt sidan i fem minuter.
Kontrollera att vätskan sugs upp av grynen och tillsätt mer vatten om couscousen efter fem minuter verkar hård.
Fluffa upp couscousen med en gaffel innan servering.
Servera gärna med salladsblad, färska grönsaker eller en sallad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|