Direktlänk till inlägg 22 mars 2015
Brödet smular:
Innehåller för mycket grovt mjöl, innehåller för lite fett, degen har jäst för mycket.
Brödet blir för tungt:
Degen för dåligt blandad, har jäst för mycket, har varit för varm, har arbetats för lite.
Brödet är degigt inuti:
För låg ugnsvärme, inte färdiggräddat, brödet skars upp innan det svalnat.
Brödet jäser på bredden:
Jäsplatsen har varit för varm, degen har arbetats för lite, degen innehåller för lite mjöl.
Brödet spricker:
Degen har jäst upp för lite före gräddningen, är dåligt blandad, innehåller för mycket mjöl, ugnsvärmen har varit för hög.
Snitta gärna brödet för att styra över sprickningen.
Brödet smakar jäst:
Brödet är inte färdiggräddat, degen har inte jäst tillräckligt länge, för mycket jäst i degen.
Degen jäser dåligt:
För kallt på jäsplatsen, degvätskan var för varm eller för kall, degen knådades för lång/kort tid, jästen var gammal.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|