Direktlänk till inlägg 25 mars 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 125 grader, 15-20 minuter
Ingredienser:
2 morötter
Några persiljekvistar
2 schalottenlökar
Det gröna av 1 purjolök
1 stjärnanis
5 vitpepparkorn
1 liter vatten
2½ dl torrt vitt vin
Ca ½ kg färska musslor
1 tsk ättikssprit, 12%
1 krm sambal oelek
½ msk honung
Ev salt
Lax:
4 skinn- och benfria laxfiléer, à 150 g
Salt
Peppar
Garnering:
Grovhackad persilja
Gör så här:
Skala och skär morötterna och purjon i bitar, klyfta lökarna tillsammans med persilja, stjärnanis och pepparkorn.
Lägg ner grönsakerna i en kastrull.
Tillsätt vatten och vin.
Låt allt koka på svag värme ca 15 minuter.
Sila buljongen och häll tillbaka den i kastrullen.
Salta och peppra laxfiléerna, lägg dem i en eldfast form och baka dem mitt i ugnen 15-20 minuter.
Borsta och skölj musslorna, kontrollera att alla är stängda, kasta bord de andra.
Koka upp buljongen och lägg i musslorna.
Låt dem koka under lock 3-5 minuter eller tills de öppnat sig.
Kasta bort de som inte öppnat sig.
Sila buljongen på nytt och mät upp 4 dl.
Smaksätt buljongen med ättikssprit, sambal oelek, honung och ev lite salt.
Fördela musslorna på 4 varma djupa tallrikar.
Lägg laxen ovanpå och häll över den varma buljongen.
Strö över grovhackad persilja.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|