Direktlänk till inlägg 29 mars 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g gul lök
400 g lammkött
1½ msk berrberri
200 g krossade tomater
2 st vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 msk ingefära
Smör
2 dl vatten
1 tsk korianderfrön
Gör så här:
Hacka löken grovt.
Stek den långsamt utan att den blir mörk, i smör.
Så den får nästan karamelliserad smak, ca 20 min.
Tillsätt berrberri.
Stek ytterligare ca 20 min.
Tillsätt smör då det behövs under tiden, så det inte torkar ut.
Skär upp lammköttet i små bitar.
Stek dem i en stekpanna så de får yta.
Tillsätt tomatpuré med löken.
Tillsätt vitlök, riven ingefära, mortla korianderfrö, krossade tomater och vatten.
Blanda sedan ner lammköttet.
Låt allt koka upp och sedan stå och småputtra på svag värme med lock i 1,5 - 2 timmar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|