Direktlänk till inlägg 1 april 2016
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
900 g fast potatis
4 morötter
1 msk olja
Morots- & dillkräm:
1 kruka dill
1 dl vispgrädde
Citronbullar:
1 citron, rivet skal och 1 msk citronsaft
ca 500 g kalvfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
150 g sockerärtor
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatisen och morötterna.
Skär potatisen i klyftor och dela morötterna på längden.
Lägg dem på en plåt och blanda med olja, salt och peppar.
Sätt in plåten mitt i ugnen ca 30 minuter.
Citronbullar:
Skölj citronen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften.
Blanda citronskal, citronsaft, färs, ägg, ströbröd, salt och peppar.
Rulla färsen till bullar.
Stek dem i oljan i en stekpanna.
Koka sockerärtorna ett par minuter i saltat vatten.
Morots- & dillkräm:
Ta ut rotfrukterna när de är klara och lägg morötterna i en skål eller matberedare.
Häll på grädden och lägg i dillen, mixa slätt med en stavmixer eller matberedare.
Smaka av med salt och peppar.
Servera citronbullarna med morotskräm, sockerärtor och rostad potatis.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|