Direktlänk till inlägg 2 april 2016
Antal: ca 50 stycken
Jäsning: 50 minuter + jäsa upp
Ugn: 200 grader, 15-20 minuter
Ingredienser:
2½ dl krossade vetekorn
6-7 dl vatten
7 dl vatten
50 g jäst
1 msk salt
1 msk socker
400 g keso
1 dl vetegroddar
10 dl grahamsmjöl (600 g)
8 dl vetemjöl (480 g)
Gör så här:
Koka de krossade vetekornen och vatten i ca 20 minuter till en tjock gröt.
Värm vattnet till 37 grader, lös jästen, blanda ner den + salt och socker och vetekornsgröten.
Rör i keso och vetegroddar och arbeta in mjölet.
Låt jäsa i bunke till dubbel storlek (50 minuter).
Ta upp degen på bakbordet och arbeta ihop den.
Klicka ut till småbullar som läggs på smord plåt att jäsa upp.
Grädda i 200 graders ugnsvärme, 15-20 minuter.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|