Direktlänk till inlägg 2 april 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 liter vatten
3 msk grönsaksfond
1 st gul lök
1 msk smör
2 dl arborioris
1.5 dl vitt matlagningsvin
100 g grönkål
250 g champinjoner smör till stekning
1 st vitlöksklyfta
2 krm ingsalt
2 krm vitpeppar
olja till stekning
salt
svartpeppar
1 st citron
100 g lagrad hårdost
Gör så här:
Koka upp vatten och fond, håll sedan varmt.
Hacka löken fint, stek den i smör till den är genomskinlig, rör i riset och låt det steka med i ett par minuter utan att det tar färg.
Häll i matlagningsvin och låt det ånga av.
Skopa i ett par skopor av buljongen och låt det koka in, fortsätt sedan mata på med buljong tills risotton är klar.
Rör om då och då.
Koka upp vatten och förväll strimlad grönkål snabbt, använd bara fina gröna blad och det yttersta av grönkålen.
Skölj i kallt vatten.
Ansa och hacka svampen.
Stek den i en torr stekpanna.
Rör i en klick smör när svampen vätskat av sig.
Krydda med pressad vitlök, salt och peppar.
Rör i svampblandningen och grönkålen i den färdiga risotton.
Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
Riv i ost.
Servera med mer ost.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|