Direktlänk till inlägg 6 april 2016
Ugn: 180 grader, 12-15 minuter
Ingredienser:
Fågel:
4 st vaktlar
50 g chorizo, hackad
1/3 skiva ugnstorkat eller rostat fullkornsbröd
1 kronärtskockshjärta
1 klyfta vitlök, hackad
40 ml smör
5 ml färsk timjan, hackad
Glasering:
40 ml smält smör
10 ml citronskal
10 ml timjan
10 ml persilja
peppar
Sås:
125 ml citronjuice
300 ml vitt vin
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad schalottenlök
30 ml grädde
150 g osaltat smör
15 ml färsk basilika
Gör så här:
Sätt på ugnen på 180 grader.
Smält smöret till fyllningen och sautera vitlöken.
Släng därefter i chorizon och stek i två minuter, sen läggs resterande ingredienser i och rör om.
Täck med folie.
Kombinera ingredienserna i spadet och peppra efter behov.
Fyll vaktlarna och knyt ihop dem.
Pensla glaseringen över fåglarna och ställ in i ugnen, kok tid 12 - 15 minuter.
Efter ungefär 7 minuter ta ut och pensla på glaseringen en gång till.
Under tiden fågeln tillagas så kombinera citron juicen, vinet, schalottenlök och vitlök i en panna. reducera till 1/4.
Ta av värmen och häll på grädden under kontinuerlig omrörning.
Häll sedan i en matsked smör i taget och rör in i såsen, avsluta med basilikan.
Håll varm tills fågeln är klar.
Servera med hemlagade frites.
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|