Direktlänk till inlägg 16 april 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 förp (250 g) surdegsbaguette
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 krm cayennepeppar
½ tsk timjan
1 lagerblad
1 bakpotatis
2 morötter
1½ dl vispgrädde
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp (á 150 g) majskorn
2 tomater
½ kruka persilja
450 g blåmusslor med skal
1 förp (á 360 g) kräftstjärtar i lake
Salt
Peppar
Gör så här:
Grädda baguetten enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och hacka lök och vitlök, fräs i smör i en gryta på låg värme tills det blir mjukt.
Tillsätt mjöl, cayennepeppar, timjan och lagerblad och fräs ytterligare någon minut.
Skala och tärna under tiden bakpotatis och morötter i ca 2 cm stora tärningar.
Tillsätt det i grytan och häll på grädde och buljong.
Låt koka ihop ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Låt majsen rinna av.
Tärna tomaterna.
Hacka persiljan grovt.
Vänd ner det i grytan.
Tillsätt musslor och kräftstjärtar med spad i grytan och låt bli varmt.
Smaka av med salt och peppar.
Servera grytan direkt tillsammans med brödet.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|