Direktlänk till inlägg 16 april 2016
Antal: ca 20 stycken
Ugn: 225 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
Mördeg:
3 dl (180 g) vetemjöl
150 g margarin eller smör
1½ msk socker
Vatten eller grädde
Fyllning:
2 ägg
1½ dl socker
1 stor citron
100 g margarin eller smör
Gör så här:
Mördeg:
Hacka samman mjölet, matfettet och sockret på bakbordet.
Tillsätt vätskan coh arbeta ihop degen.
Kavla ut den och kläd bakelseformar med 2/3 av degen.
Fyllning:
Vispa äggen och sockret, tillsätt det rivna skalet och saften av citronen.
Smält matfettet, rör ner äggsmeten och sjud krämen under vispning tills den tjocknar.
Häll krämen, när den svalnat, i formarna, täck med resten av degen.
Grädda kakorna i 225 graders värme ca 15 minuter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|