Direktlänk till inlägg 27 april 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 gula lökar
Smör eller kokosfett för stekning
200 g rödbetor
5 dl vatten
1 buljontärning eller fond
20 g smör
2 dl créme fraiche
Salt
Peppar
2-3 tsk vitvinsvinäger
150 g fetaost
20 g pinjenötter
Några basilikablad
100 g svarta oliver
Gör så här:
Hacka löken och fräs den i smör eller kokosfett i en kastrull.
Skala rödbetorna och skär dem i tärningar.
Lägg dessa i kastrullen och häll på vatten och smula ner buljongen.
Tillsätt även det extra smöret.
Koka tills rödbetorna är mjuka.
Tillsätt créme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Smaka också av med vinäger.
Skär fetaosten i tärningar och rosta pinjenötterna.
Servera soppan med fetaosten, pinjenötterna, basilikabladen och svarta oliver.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|