Direktlänk till inlägg 10 juni 2016

Rosenbröd

Av Maria - 10 juni 2016 06:15


Antal: 24 stycken

Jäsning: ca 30 minuter + 20-30 minuter

Ugn: 250 grader, 8-10 minuter


Ingredienser:

50 g jäst eller motsvarande mängd torrjäst

75 g margarin eller smör

3½ dl mjölk

1 tsk salt

1 tsk strösocker

1 ägg, knappt, spara 1/3 till pensling

10-11 dl vetemjöl


Garnering:

Vallmofrö eller sesamfrö


Gör så här:

Smula jästen i en bunke.

Används torrjäst följ anvisningarna på förpackningen.

Smält margarinet och tillsätt mjölken.

Värm till fingervarmt, 37 grader.

Häll blandingen över jästen och rör om.

Tillsätt salt, socker, uppvispat ägg, spara lite till penslingen, och 10 dl mjöl på en gång.

Mät mjölet genom att hälla det direkt från påsen i ett litermått.

Arbeta degen kraftigt till en smidig deg.

Tillsätt ev. något mer mjöl.

Låt degen jäsa övertäckt till dubbelstorlek, omkring 30 minuter.

Arbeta degen smidig på mjölat bakbord.

Dela degen i 24 lika stora delar.

Forma varje del till en slät bulle.

Låt bullarna jäsa på smorda plåtar 20-30 minuter.

Pensla med ägg och strö på vallmo- eller sesamfrö.

Grädda i 250 grader i 8-10 minuter.

Låt bröden svalna mellan bakdukar.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards