Direktlänk till inlägg 18 juni 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 g bresaola i tunna skivor
2 blomkålshuvuden
1 bunt knipplök
4 stjälkar blekselleri
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 msk fransk senap
1 dl olivolja
Salt
Peppar
Rucola till servering
Garnering:
Kapris
Rädisor
Röd paprika
Gör så här:
Ansa, dela och koka blomkålen i lättsaltat vatten.
Häll sedan av vattnet och låt svalna.
Rör ihop majonnäs, gräddfil och senap.
Strimla 2-3 stjälkar blekselleri och blanda ned i tillsammans med blomkål.
Smaka av med salt och peppar.
Strimla knipplöken och blanda med olivolja, salt och peppar till en marinad/dressing.
Lägg upp bresaolan och skeda upp dressingen på köttet.
Lägg upp blomkålssalladen och dekorera med blekselleri, kapris, röd paprika i skivor och rädisor.
Avsluta med ett par varv på svartpepparkvarnen.
Servera direkt eller ställ kallt till servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|