Direktlänk till inlägg 20 juni 2016

Langos (LCHF)

Av Maria - 20 juni 2016 06:45


Ugn: 200 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:

LCHF-bröd (grund till 20 stycken):

6 ägg delade i vitor och gulor för sig

½ tsk salt

1 msk fiberhusk

200 g naturell philadelphiaost elle rmotsvarande färskost

½ tsk bakpulver

6 msk krossade linfrön

Blandade torkade örter

Vitlökspulver

Flingsalt


Tillbehör är beräknat till 6 langos:
25 g smör, rumstempererat

1-2 pressade vitlöksklyftor

1 nypa salt

2 dl créme fraiche

En liten burk svart stenbitsrom

2 msk finhackad rödlök


Gör så här:

LCHF-bröd:

Ugn 200 grader.

Vispa äggvitorna rikigt hårda och torra (ca 5 minuter) med maskin.

Fortsätt vispa äggulorna fast i en annan bunke nästan lika länge, tills smeten blivit ljus gul och riktigt fluffig.

Tillsätt philadephiaost, fiberhusk och salt i gulorna och vispa helt slätt.

Vänd försiktigt ihop vitorna med ägg/ostsmeten - vispa inte utan använd istället slickepott och vänd med stora rörelser.

Tillsätt linfrön och bakpulver och vänd ner försikigt.

Låt smeten vila 10 minuter så att fiberhusken får svälla ordenligt.

Baka ut hela satsen LCHF-bröd till avlånga langos.

Toppa ovansidan med en aning kryddor, inga mängder utan mer för att få karäktär.

Grädda i ca 15 minuter eller tills ytan blivit gyllenbrun.


Langosen:

Blanda mjukt smör med pressad vitlök och salt.

Rör créme fraiche slät.

Smöra LCHF-langos med vitlökssmör och klicka på créme fraiche så nästan helan ytan täcks.

Toppa med stenbitsrom och riktigt finhackad rödlök.

Äts till sin största fördel på momangen.




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 17 juli 16:16

Ingredienser:500 g päron, skalade och urkärnade250 g Syltsocker (ca 3 dl)1 vaniljstång2 tsk Vaniljsocker Fairtrade   Gör så här:Blanda päron och sockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka i 3–10 minuter beroende på vilke...

Av Maria - Onsdag 17 juli 16:13

Ingredienser: 500 g plommon, urkärnade250 g Syltsocker (ca 3 dl)2 st kanelstänger1 tsk stött kardemumma1 citron, skal och saft   Gör så här: Skölj, rensa och dela frukten.Blanda plommon och sockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. ...

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:45

        Antal: ca 8-10 personer Ugn: 150 grader, 50 minuter   Ingredienser: 225 g smör 3½ dl ljusbrunt farinsocker 2 nektariner, skivade 150 g blåbär eller björnbär 1 lime 4 ägg 3½ dl vetemjöl 1 tsk malen kardemumma Sa...

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:00

Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 15 minuter   Ingredienser:2 morötter, skalade och slantade1 gul lök, hackad2 msk olivolja7 dl vatten500 g krossade tomater1 kycklingbuljongtärning½–1 msk honung½ msk balsamvinäger½ tsk salt½ tsk nyma...

Av Maria - Söndag 14 juli 09:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser:200 g morötter200 g vitkål1 gul lök250 g broccoli1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta, finriven2 msk fisksås2 msk japansk soja1 msk strösockerca 8 dl kokt ris (ca 3 dl okokt)½ dl cashewnöttersalt Till servering:4 ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se