Direktlänk till inlägg 4 september 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
½ tsk salt
900 g fast potatis
2 msk smör eller margarin
250 g broccoli
ca 330 g skivat rimmat bogfläsk
1 tsk smör eller margarin
Till servering:
Lingonsylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader och sätt in en plåt.
Vispa mjölet med hälfen av mjölken till en slät smet.
Vispa ner resten av mjölken, äggen och saltet.
Skala och riv potatisen grovt.
Vänd ner den i smeten.
Hetta upp matfettet i stekpannan och klicka ner smeten och stek raggmunkarna i omgångar.
Håll dem varma på plåten i ugnen.
Dela broccolin i buketter.
Skala och skiva stammen.
Lägg det i kokande saltat vatten och koka ca 4 minuter.
Häll av vattnet och låt broccolin rinna av.
Stek fläsket i matfettet i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
Servera fläsket med raggmunkar, broccoli och lingonsylt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|