Direktlänk till inlägg 7 september 2016
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
250 g rotselleri
2 palsternackor
3 morötter
450 g potatis, gärna cecile
1 msk olja
Salt
Peppar
1 ask (20 g) färsk gräslök
2 dl créme fraiche
600 g färsk salsiccia
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en plåt.
Skala rotselleri, palsternackor och morötter och skär dem i bitar.
Dela potatisen på längden.
Blanda alla rotfrukter med hälften av oljan i en bunke, salta och peppra.
Häll ut på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
Hacka gräslöken och blanda med créme fraiche.
Smaka av dippen med salt och peppar.
Stek korven på medelvärme i resten av oljan i en stekpanna ca 12 minuter.
Vänd då och då.
Servera korven med rotfrukterna och dipp.
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|