Direktlänk till inlägg 8 september 2016
Antal: 2 stycken
Jäsning: 10 minuter eller ca 60 minuter + 20-30 minuter
Ugn: 200 grader, 35-40 minuter
Ingredienser:
50 g färsk jäst eller motsvarande mängd torrjäst
50 g margarin eller smör
1½ dl mjölk
½-1 dl sirap
2 tsk salt
1 msk torra malda pomeransskal
15-16 dl rågsikt
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Används torrjäst så följ anvisningarna på förpackningen.
Smält margarinet i en kastrull och tillsätt mjölken.
Värm till fingervärme, 37 grader.
Häll vätskan över jästen och rör om.
Tillsätt sirap, salt, pomeransskal och 15 dl rågsikt på en gång.
Mät mjölet genom att hälla det i ett litermått.
Arbeta degen kraftigt.
Tillsätt ev. mer mjöl.
Låt vila i 10 minuter eller helst låt jäsa övertäckt omkring 60 minuter till dubbel storlek.
Arbeta degen smidig på bakbord och forma den till två limpor.
Lägg dem på smord plåt och låt jäsa 20-30 minuter.
Pensla medllan limporna med smält fett.
Grädda i 200 grader i 35-40 minuter.
Pensla limporna med vatten efter gräddningen.
Låt bröden svalna mellan bakdukar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|