Direktlänk till inlägg 1 december 2017

Pepparkakstryffel

Av Maria - 1 december 2017 08:01

Antal: 20-25 stycken


Ingredienser:

300 g mjölkchoklad av fin kvalite

25 g smör

½ dl vispgrädde

2 msk flytande honung

1 tsk malen kanel

½ tsk malen kardemumma

½ tsk malda nejlikor

½ tsk ingefära

½ vaniljstång

150 g mjölkcholkaad eller ljus choklad till doppning


Du behöver:

Pepparkaksformar av den minsta sorten


Gör så här:

Finhacka chokladen.

Dela smöret i mindr bitar och lägg smör och choklad i en bunke.

Lägg i kardemumman, kanel, nejlikor och ingefära.

Skär upp vaniljstången på längden och lägg i den.

Koka upp grädden.

Ta ur vaniljstången och häll grädden över chokladen och rör ihop till en slät smet.

Häll tryffeln i en form täckt med bakplåtspapper.

Lägg på plastfolie och låt den svalna i rumsvärme tills den stelnat.


Stansa sedan ut tryffeln i olika former med hjälp av små pepparkaksformar.

Låt dem stå i rumstemperatur i en timme för att torka och doppa sedan i smält choklad.

Smält chokladen till doppningen i vattenbad.

Låt svalna.

Doppa kulorna i den smälta chokladen, använd gärna en gaffel till hjälp.

Låt överflödig choklad rinna av innan du lägger upp tryffeln på en tallrik.

Garnera gärna med pepparkaksskristyr.

Blanda florsocker med lite vatten och lägg i en plastpåse.

Klipp av ett hörn av påsen och använd som sprits.

Spritsa pralinerna som pepparkakor.


Förvaras svalt eller i kylskåp.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards