Direktlänk till inlägg 8 februari 2018
Ingredienser:
400 g fryst torskfilé
1 ägg
Ca 1 dl ströbröd
1 krm vitpeppar, malen
Lite salt
Gör så här:
Dela det halvtinade torskblocket i bitar på ca 2 cm.
Blanda ströbröd och vitpeppar på en tallrik.
Vispa upp ett ägg på en annan tallrik.
Salta fiskbitarna lite lätt, rulla dem sedan i ägget och till sist i ströbrödsblandningen.
Låt fiskpinnarna steka några minuter i lite smör i ett stekjärn tills de är genomstekta och fått fin färg.
Servera de hemgjorda fiskpinnarna till t.ex lite kokt potatis, kall sås och gurkskivor.
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 800 g kycklinginnerfilé (eller vanliga filéer som du delar på längden)smör, att steka isaltpeppar65 g babyspenat 10 körsbärstomater1 dl purjolök, finskuren1,5 dl Västerbottenso...
Ugn: 175 grader, 17-20 minuter Ingredienser:Kakdeg: 150 g normalsaltat smör164 g farinsocker, mjukt (eller ljus muscovado) [2,2 dl]50 g ägg [1 st]80 g vetemjöl [1,33 dl]80 g dinkel, fullkorn [1,33 dl] 2 g bakpulver [2 krm]2 g salt [1,6 krm]50...
Antal: 2 portioner Ingredienser:Halloumivåffla: 1 halloumiost0,5 msk potatismjölsmör, till gräddning Topping:1 avokado, tunt skivad1 förp röd rom0,5 rödlök, finhackad0,5 dl smetana (eller crème fraiche)färsk dill, till toppingev citron, press...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | |||||||
|