Direktlänk till inlägg 23 februari 2018

Italiensk högrevsgryta med pressad potatis

Av Maria - 23 februari 2018 07:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Högrevsgryta:

1 kg högrev

2 gula lökar, finhackad (1 dl)
4 stjälkar stjälkselleri, finhackad (1 dl)
2 morötter, finhackad (1 dl)
3 msk tomatpuré 

2 kalvbuljongtärningar
7½ dl rött vin
½-1 l vatten
1 kruka färsk rosmarin

2 lagerblad
salt
peppar


Servering:

1 kg potatis, fast
200 g haricots verts
1 bananschalottenlök
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
3 msk olivolja


Gör så här:
Högrevsgryta:

Skär högreven i grytbitar.
Skala och finhacka lök och morot.

Skär sellerin i lika fina tärningar som löken och moroten.
Fräs köttet i olivolja i en gryta så att det får rejält med färg.
Tillsätt de finhackade grönsakerna och låt fräsa med någon minut utan att de tar färg.
Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare någon minut.
Häll på rött vin och vatten.

Smula ner buljongtärningar och lägg i lagerblad och några kvistar rosmarin.
Lägg på ett lock och låt småkoka 2-3 timmar.

Tillsätt ev lite vatten under kokningen om det behövs mer vätska i grytan.
Smaka av med salt och peppar när köttet är mört och faller isär.


Tillbehör:

Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Häll av och pressa genom en potatispress precis före servering.
Koka haricots verts mjuka i saltat vatten.

Häll av och lägg gärna i isvatten eller skölj i iskallt vatten.
Skala och finhacka schalottenlöken.
Blanda de kokta bönorna med den finhackade löken, salt, vinäger och olivolja.


Servering:

Bjud grytan med pressad potatis och bönsallad.


Tips!

Om det blir gryta över går den utmärkt att frysa in.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards