Direktlänk till inlägg 3 mars 2018
Antal: 4 portioner
Ugn: 150 grader, ca 1 timme
Ingredienser:
½ liten rotselleri
2 msk olivolja
Salt
Peppar
Champinjonpastej:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g kastanjechampinjoner
1 dl rapsolja
2 tsk balsamicovinäger
1½ dl kokta kikärter
Garnering:
1 dl skalade pistagenötter
1 kruka persilja
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Selleri:
Skär sellerin i ca 1 cm tjocka skivor och skala dem.
Pensla med olivolja och krydda med salt och peppar på båda sidorna.
Lägg selleriskivorna på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 1 timme.
Vänd selleriskivorna varje kvart.
Champinjonpastej:
Skala lök och vitlök, hacka löken och skiva vitlöken.
Ansa och skiva svampen.
Stek svamp, lök och vitlök i oljan tills det får fin färg.
Blanda i vinägern.
Häll kikärtorna i ett durkslag.
Skölj dem och låt rinna av.
Mixa svamp och lök tillsammans med kikärtorna till en slät kräm.
Smaka av med salt och peppar.
Häll krämen i en spritspåse.
Garnering:
Rosta nötterna i en torr stekpanna och grovhacka dem.
Skär mumsbitar av selleriskivorna.
Spritsa på champinjonpastejen, strö på pistagenötter och garnera med persilja.
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|