Direktlänk till inlägg 3 mars 2018
Antal: 4 portioner
Ugn: 150 grader, ca 1 timme
Ingredienser:
½ liten rotselleri
2 msk olivolja
Salt
Peppar
Champinjonpastej:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g kastanjechampinjoner
1 dl rapsolja
2 tsk balsamicovinäger
1½ dl kokta kikärter
Garnering:
1 dl skalade pistagenötter
1 kruka persilja
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Selleri:
Skär sellerin i ca 1 cm tjocka skivor och skala dem.
Pensla med olivolja och krydda med salt och peppar på båda sidorna.
Lägg selleriskivorna på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 1 timme.
Vänd selleriskivorna varje kvart.
Champinjonpastej:
Skala lök och vitlök, hacka löken och skiva vitlöken.
Ansa och skiva svampen.
Stek svamp, lök och vitlök i oljan tills det får fin färg.
Blanda i vinägern.
Häll kikärtorna i ett durkslag.
Skölj dem och låt rinna av.
Mixa svamp och lök tillsammans med kikärtorna till en slät kräm.
Smaka av med salt och peppar.
Häll krämen i en spritspåse.
Garnering:
Rosta nötterna i en torr stekpanna och grovhacka dem.
Skär mumsbitar av selleriskivorna.
Spritsa på champinjonpastejen, strö på pistagenötter och garnera med persilja.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|