Alla inlägg under april 2018

Av Maria - 13 april 2018 11:30

Ingredienser:

1 kilo squash
3/4 dl ättika 24%
3 dl vatten
6 dl Strösocker
2 tsk salt
1 kanelstång
4 kryddnejlikor
1 tsk svartpepparkorn
skal från en halv citron, gärna obesprutad


Gör så här:

Skala, halvera och kärna ur squashen.

Skär den i 2-3 cm breda bitar.

Koka upp ättika, vatten, socker och salt och lägg i squashbitarna och koka i 2 minuter.

Ta upp squashen med hålslev och lägg i varma, väl rengjorda burkar.

Lägg kryddor och citronskal i lagen och koka utan lock i 15 minuter.

Låt svalna.

Häll lagen över squashen och förslut.

Förvara svalt.

Squashen kan bytas ut mot pumpa.

Av Maria - 13 april 2018 11:15

Ingredienser:

1st gul lök, finhackad
4msk tomatpuré
2burkar finkrossade tomater
2msk grönsaksfond
5-6dl vatten
salt

peppar
basilika & persilja (fryst går bra, lika så torkad)
en nypa socker
pasta


Gör så här:

Fräs löken i smör tills den blivit genomskinlig.

Låt tomatpurén fräsa med i slutet.

I med tomatkross, fond, vatten, salt, peppar och örter.

Låt småputtra under lock i ca 15minuter.

Under tiden kan du koka valfri pasta separat.

Smaka av soppan med salt, peppar och socker.

Lägg sedan valfri mängd pastan i botten av en djup tallrik och toppa med soppa.

Extra gott blir det att riva över parmesan och basilika vid servering.

Av Maria - 12 april 2018 16:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, 35-40 minuter


Ingredienser:

4 kycklingfiléer

1 stor ask dessertost t ex vitlök eller tacos

salt och peppar

4-8 skivor parmaskinka

1 dl grädde


Gör så här:

Ugnstemperatur 225 grader.

Skär en djup skåra i varje kycklingfilé och fyll kycklingen med ca 2/3 av dessertosten.

Salta och peppra filén och linda sedan kycklingfilén med 1-2 skivor parmaskinka.

Stek kycklingen i en stekpanna runt om så den får fin färg.

Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form.

Vispa ihop grädden med ca 1/3 av osten och häll detta i botten av formen.

Sätt in ugnsformen i ugnen på 225 grader i ca 35-40 minuter.

Servera med t ex potatisklyftor...

Av Maria - 12 april 2018 14:30

Ugn: 175 grader, ca 25 minuter


Ingredienser:
150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl Rörsocker Strö
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
3 msk kakao


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 °C.

Smöra och bröa en form med löstagbar kant, cirka 25 cm i diameter.

Smält matfettet.

Vispa ägg och rörsocker pösigt.

Blanda vetemjöl, vaniljsocker och kakao.

Sikta ner i smeten.

Tillsätt matfettet.

Häll upp i formen.

Grädda din kladdkaka mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

Servera din kladdkaka med lite vispad grädde eller creme fraiche samt frukt eller bär.

Av Maria - 12 april 2018 13:30

Ingredienser:

2 mogna avocado

4-5 dl crème fraiche (fet)

½ lime

1 stor vitlöksklyfta (eller 2 små)

salt


Gör så här:

Mosa avokadon med en gaffel, blanda i crème fraichen.

Pressa i vitlök och saften från en halv lime.

Smaka av med salt.

Av Maria - 12 april 2018 13:00




Antal: 4 portioner


Ingredieser:

ca 600 g laxfilé, skinnfri


Majskräm:

1 burk (340 g) majskorn

1 stor gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk olja

2 dl gräddfil

Salt

Svartpeppar

2 tomater


Tacokrydda:

1 msk paprikapulver

½ msk spiskummin

1 msk lökpulver

1 msk grovmalen svartpeppar

1 tsk salt


500 g sparris

Grillfolie


Gott till:

Hårda tacoskal

Sallad


Gör så här:
Majskräm:

Låt majsen rinna av.

Skala och hacka lök och vitlök.

Bryn majs, lök ohc vitlök i oljan i en stekpanna.

Mixa majs, lök, vitlök och gräddfil till en kräm, smaksätt med salt och peppar.

Tärna tomaterna och blanda ner i majskrämen.


Tacokrydda:

Blanda tacokryddorna.

Gnid in laxen med kryddblandningen och lägg den på folie.

Grilla laxen, 15-20 minuter under lock.

Bryt den i bitar före servering.


Skär av den nedre träiga delen av sparrisen.

Grilla den runtom ca 2 minuter.

Krydda med salt och peppar mot slutet.


Servera grillad sparris, lax och sallad i tacoskal och toppa med majskrämen.




Av Maria - 12 april 2018 11:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 20 minuter


Ingredienser:

1 färdiggrillad kyckling (eller motsvarnade mängd rent kycklingkött)
3 bananer
5 dl vispgrädde
1,5 dl chilisås
140 gr bacon

Garnering:
½-1 dl jordnötter
bacon
kryddgrönt


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 gr
Bena ur köttet och skär ner det.
Lägg det i en smord ugnssäker form.
Skala och skär bananerna i bitar, lägg dem på kycklingen.
Vispa upp grädden och blanda med chilisåsen, häll blandningen över det andra i formen.
Strimla och stek baconet, fördela det mesta i formen.
Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 20 min.
Strö över nötter och bacon, toppa med lite kryddgrönt.
Servera med ris och sallad.

Av Maria - 11 april 2018 18:21

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 skivor nötkött av entrecôte eller ryggbiff

1-2 tsk chilipulver

1½ tsk salt

2-3 msk margrin eller smör


Bönsalsa:

1 burk röda bönor

1 burk majs, ca 320 g

1 finstrimlad rödlök

3 msk olivolja

3 msk pressad citron eller lime

1 tsk salt

1 tsk chilipulver

1 tsk spiskummin

8-10 coctailtomater i halvor


Tillbehör:

Kokt ris


Gör så här:

Sätt på riset.

Skölj bönorna och lägg dem i en skål.

Blanda med majs och strimlad rödlök.

Vispa samman olja, citron- eller limesaft, salt, chilipulver och spiskummin.

Häll dressingen över bönblandningen och ställ skålen i kylen.

Lägg på tomaterna strax innan salsan ska serveras.

Gnid in biffarna med blandningen av salt och chilipulver.

Stek dem 2-3 minuter på varje sida.

Lägg upp dem på ett fat och servera med bönsalsa och kokt ris.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards