Direktlänk till inlägg 1 juli 2018
Antal: 1 bröd
Ugn: 200 grader, 45 minuter
Jäsning: ca 1 timme + 1 timme
Ingredienser:
25 g färsk jäst
350 g kallt vatten
70 g kikärtsmjöl
150 g rismjöl
150 g potatismjöl
75 g rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
1½ tsk salt
10 g fiberhusk
2 tsk xantangummi
60 g oliver
50 g strimlade soltorkade tomater i olja (avrunna)
125 g mozzarella
1 kruka färsk basilika
Olja att pensla med
Gör så här:
Läs upp jästen i vattnet och blanda i kikärtsmjöl, rismjöl, potatismjöl, rapsolja, vinäger och salt.
Vispa ner fiberhusk och xantangummi under omrörning och blanda väl.
Tillsätt oliver, soltorkade tomater, mozzarella och basilika, blanda in det i degen.
Låt degen jäsa i en bunke täckt med plastfolie, ca 1 timme.
Forma degen till ett avlångt bröd eller till en ring och pensla det med olja.
Låt brödet jäsa på en plåt klädd med bakplåtspapper, 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda brödet, 45 minuter.
Låt brödet svalna innan du skär i det, men ät gärna samma dag.
Väg på våg!
Med en våg blir det exakta mängder av varje ingrediens, precis enligt receptet.
Du säkerställer då att brödet inte bara blir bra ibland (och du inte riktigt vet varför), utan lika bra varje gång!
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|