Alla inlägg under augusti 2018
Ingredienser:
500 g fläskfärs
1 gul lök
½ grön paprika
Fytande milda
Tomatpuré
Salt
Svartpeppar
Allkrydda
Snabbmakaroner till 4 personer
Majskorn, djupfrysta, till 3 personer
Gör så här:
Hacka paprikan, skala och hacka löken.
Fräs grönsakerna i lite margarin.
Fräs samtidigt färsen på ett annat stekjärn.
Smaksätt färsen med tomatpuré, ketchup, salt, peppar och piffi.
Koka snabbmakaronerna enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda i paprikan och löken i färsen och stek tills allt är klart.
Tillaga majskornen enligt anvisningarna på förpackningen.
Servera köttfärsgrytan med makaroner, majskorn och ketchup.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
50 g smör
1 msk olivolja
10 oliver
Peppar
Gör så här:
Låt smöret bli rumsvarmt.
Rör ihop det med oljan.
Hacka oliverna och blanda ut med smöret.
Smaka av med peppar.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 liter jordgubbar
1 lime, juicen
1 tsk flytande honung
2½ dl vaniljkesella
8 krossade kex eller kakor (som digestive eller savoiardikex)
Gör så här:
Sätt jordgubbarna på spett.
Blanda limejuice och honung.
Pensla bären.
Fyll glas eller små skålar med kesella och smulad kex.
Grilla spetten hasigt.
Servera skålarna med spetten vid sidan av eller lossa bären från spetten och fördela i skålarna.
Tips!
Jordgubbar ska ätas så snart det är möjligt efter att de är plockade.
På så sätt behåller de alla nyttigheter, som antioxidanter, folat, C-vitamin, fibrer och magnesium.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|