Direktlänk till inlägg 4 november 2018
Antal: 4-6 portioner
Ingredienser:
420 g färdig inlags sill (5 minuters sill)
1 msk vodka + 1 msk lingon
1 morot
1 rödlök
½-1 dl lingon (frusna, tinade går bra)
½ msk honung
6 svartpepparkorn
2 lagerblad
Lag, från sillförpackningen
Gör så här:
Rör ut 1 msk lingon med 1 msk vodka.
Låt stå och dra minst 10 minuter, gärna längre.
Skala morot och lök.
Skär moroten i tunna slantar och löken i tunna skivor.
Varva sill, lingon, grönsaker och kryddor i en burk.
Rör ut lagen från från sillen med honung och blanda i de vodkamarinerade lingonen.
Häll lagen i burken, så lagen täcker sillen.
Låt stå i kyl ett dygn, så smakerna hinner mogna.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|