Direktlänk till inlägg 7 april 2019
Antal: 10 portioner
Ugn: 95 grader
Ingredienser:
Pepparskum:
5 dl mjölk
½ dl grädde
2 blad gelatin
10-12 voatsiferyperypeppar
smaka av med ett par matskedar Strösocker
Lakritscréme:
4½ dl grädde
1½ dl mjölk
6 ägggulor
1 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
lakritsgranulat efter smak
Violsocker:
Strösocker blandat med Sosas naturliga violarom
Gör så här:
Pepparskum:
Koka upp 3 dl mjölk med hel peppar och låt dra.
Rör ner gelatin och späd sedan i resten av mjölken och grädden till sist.
Sila och häll upp i sifon.
Ladda med två patroner och låt stå helst över natten.
Lakritscreme:
Värm upp gräddmjölken med lakrits och vaniljsocker.
Häll upp i portionsformar och baka av på 95 °C tills krämen är ”vobblig” och skall precis sätt sig.
Kyl ner och låt helst stå tills nästa dag.
Vid servering:
Bränn av lakritsbruléen med violsockret och spruta på en klick kallt pepparskum.
Servera gärna med lite grapefrukt eller apelsinfiléer.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|