Direktlänk till inlägg 7 april 2019

Lakritsvioldröm

Av Maria - 7 april 2019 12:30

Antal: 10 portioner

Ugn: 95 grader


Ingredienser:
Pepparskum:

5 dl mjölk

½ dl grädde

2 blad gelatin

10-12 voatsiferyperypeppar

smaka av med ett par matskedar Strösocker


Lakritscréme:

4½ dl grädde

1½ dl mjölk

6 ägggulor

1 dl Strösocker

1 tsk Vaniljsocker

lakritsgranulat efter smak


Violsocker:

Strösocker blandat med Sosas naturliga violarom


Gör så här:

Pepparskum:

Koka upp 3 dl mjölk med hel peppar och låt dra.

Rör ner gelatin och späd sedan i resten av mjölken och grädden till sist.

Sila och häll upp i sifon.

Ladda med två patroner och låt stå helst över natten.


Lakritscreme:

Värm upp gräddmjölken med lakrits och vaniljsocker.

Häll upp i portionsformar och baka av på 95 °C tills krämen är ”vobblig” och skall precis sätt sig.

Kyl ner och låt helst stå tills nästa dag.


Vid servering:

Bränn av lakritsbruléen med violsockret och spruta på en klick kallt pepparskum.

Servera gärna med lite grapefrukt eller apelsinfiléer.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Fredag 17 maj 16:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...

Av Maria - Fredag 17 maj 10:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong)  50 g Västerbottensost200 g sv...

Av Maria - Torsdag 16 maj 15:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap  2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad   Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...

Av Maria - Torsdag 16 maj 09:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...

Av Maria - Onsdag 15 maj 15:15

Antal: 4 ´portioner   Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards