Direktlänk till inlägg 10 april 2019
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3 ägg
2 dl mjölk
1½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk Vaniljsocker
2 dl grädde, valfri fetthalt
Kompott:
4 äpplen
1 dl vatten
½ dl färskpressad citronsaft
2 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 krm mald kardemumma
Garnering:
1 dl hackade valnötter
1 msk Pärlsocker
Citrongrädde:
1½ dl vispgrädde
Saft och skal från 1/4 citron, gärna obesprutad
2 tsk Florsocker
Smör eller margarin till gräddning
Gör så här:
Börja med att vispa grädden till fast skum.
Tillsätt citronsaft och –skal samt florsocker.
Ställ i kylskåp till serveringen.
Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.
Blanda äpplebitar, vatten, citronsaft och socker i en kastrull och sjud tills äpplebitarna är mjuka.
Tillsätt vaniljsocker och kardemumma.
Vispa samman ägg och mjölk lätt.
Tillsätt vetemjöl, salt och vaniljsocker och blanda väl.
Tillsätt grädden och låt stå i 10 minuter.
Blanda samman hackade valnötter och pärlsocker.
Grädda tunna pannkakor som läggs upp på assietter.
Strö över lite av valnötsblandningen på pannkakorna.
Lägg en klick av kompotten och citrongrädden vid sidan om pannkakorna.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|