Direktlänk till inlägg 10 februari 2021
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
4 skivor parmaskinka
1 stort rött äpple
1-1½ dl färska salviablad
2 tsk olivolja
Citronmos med rucola:
10-12 potatisar
2 dl lättmjölk
½ tsk salt
1 krm nymald vitpeppar
rivet skal av 1 citron
2 dl löst packad rucola
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Salta och peppra kycklingfiléerna.
Dela skinkskivorna på längden.
Vira två skinkstrimlor runt varje kycklingfilé.
Skölj äpplet, skär det i tunna klyftor och skär bort kärnorna.
Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnssäker form med äppelklyftorna under.
Strö över salvia och droppa över olja.
Stek mitt i ugnen ca 20 minuter tills innertemperaturen är 68°C.
Kycklingfiléerna ska inte stekas för länge, de blir lätt torra.
Men det är viktigt att köttsaften är genomskinlig när kycklingen är färdigstekt.
Skala potatisen och skär den i mindre bitar.
Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten, ca 15 minuter.
Häll av kokvattnet.
Mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp.
Värm mjölken.
Blanda moset med varm mjölk och vispa det fluffigt.
Smaka av med salt och peppar, blanda i citronskal och rucola som rivts i mindre bitar.
Servera citronpotatismoset till kycklingen.
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 |
25 |
26 |
27 | 28 | |||
|