Direktlänk till inlägg 18 oktober 2022
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
1/2 kg vete för asure finns i utländska affärer
1 dl ris, sköljd
2 dl kokta kikärter
1 dl kokta vita bönor
100 gr torkade och delade aprikoser
50 gr. torkad russin
50 gr torkad fikon
hasselnötter, skållad mandel skalade mandlar
Skivat skal av apelsin, citron
3-6 dl strösocker eller efter smak
1-2 dl havremjölk el. valfri mjölk
Dekorera:
Granatäpple
valnötter
kanel
Gör så här:
Använd en 10 liters kastrull.
Skölj vetet ordentligt så att vattnet är klart.
Koka det en gång och skölj bort det gula vattnet.
Lägg sedan vetet i kastrullen och fyll på med vatten som täcker den något och koka.
Stäng sedan av spisen och låt det vila över natten.
På morgonen koka vetet igen på medelvärme i en 30-40 minuter och rör om emellanåt tills vetet mjuknar och öppnar sig.
Koka nejlikor i vatten och sila sedan igenom vattnet i kastrullen.
Lägg i ris, skalen av apelsin och citron och koka på låg värme någon kvart.
Lägg nu i de kokade kikärtorna och vita bönorna och koka ihop någon kvart till på låg värme.
Om vattnet minskar kan du hälla på lite mer.
Använd inget lock så slipper du att det kokar över.
Tillsätt nu de torkade frukterna som russin, torkade aprikoser, fikon och koka i 15 minuter till.
Tillsätt sedan sockret tills du tycker att det räcker och koka på låg värme tills du får önskad konsistens kanske i en 15 minuter till.
Om du vill tillsätt sist lite mjölk och koka någon kvart till.
Servera:
Asuren ljummen och strö över kanel och dekorera med valnötter och granatäpple.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|