Direktlänk till inlägg 18 oktober 2022
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
1/2 kg vete för asure finns i utländska affärer
1 dl ris, sköljd
2 dl kokta kikärter
1 dl kokta vita bönor
100 gr torkade och delade aprikoser
50 gr. torkad russin
50 gr torkad fikon
hasselnötter, skållad mandel skalade mandlar
Skivat skal av apelsin, citron
3-6 dl strösocker eller efter smak
1-2 dl havremjölk el. valfri mjölk
Dekorera:
Granatäpple
valnötter
kanel
Gör så här:
Använd en 10 liters kastrull.
Skölj vetet ordentligt så att vattnet är klart.
Koka det en gång och skölj bort det gula vattnet.
Lägg sedan vetet i kastrullen och fyll på med vatten som täcker den något och koka.
Stäng sedan av spisen och låt det vila över natten.
På morgonen koka vetet igen på medelvärme i en 30-40 minuter och rör om emellanåt tills vetet mjuknar och öppnar sig.
Koka nejlikor i vatten och sila sedan igenom vattnet i kastrullen.
Lägg i ris, skalen av apelsin och citron och koka på låg värme någon kvart.
Lägg nu i de kokade kikärtorna och vita bönorna och koka ihop någon kvart till på låg värme.
Om vattnet minskar kan du hälla på lite mer.
Använd inget lock så slipper du att det kokar över.
Tillsätt nu de torkade frukterna som russin, torkade aprikoser, fikon och koka i 15 minuter till.
Tillsätt sedan sockret tills du tycker att det räcker och koka på låg värme tills du får önskad konsistens kanske i en 15 minuter till.
Om du vill tillsätt sist lite mjölk och koka någon kvart till.
Servera:
Asuren ljummen och strö över kanel och dekorera med valnötter och granatäpple.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|