Direktlänk till inlägg 30 oktober 2022
Antal: 4 portioner
Ugn: 180 grrader, 15-18 minuter
Ingredienser:
500 g ricottaost
450 g bladspenat
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
8 färska lasagneplattor
100 g mozzarella
Bechamelsås:
3 msk vetemjöl
50 g smör
1/2 tsk socker
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 krm salt
Tomatsås:
500 g krossade tomater
1/2 st gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
1 kruka basilika
1 msk socker
1 tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs löken tillsammans med spenaten, ställ åt sidan och låt kallna.
Förbered undertiden bechamelsåsen och tomatsåsen.
Bechamel:
Fräs mjölet i smöret och rör till en jämn smet.
Häll i mjölk och grädde, lite i taget och låt koka ihop under omrörning.
Smaka av med socker, salt och peppar.
Tomatsås:
Finhacka lök och vitlök.
Fräs i oljan utan att det tar färg.
Tillsätt sockret och fräs en stund till.
Häll i tomaterna, koka 5-8 minuter och smaka av med salt och svartpeppar.
Rör avslutningsvis i den strimlade basilikan.
Skär det kalla spenatfräset fint och blanda med ricottan.
Salta, peppra och blanda till en jämn smet.
Skär till pastaplattorna så de blir 12x15 cm.
Lägg lite ricottaröra som en tjock sträng på kortsidan av pastaplattan och rulla ihop den till ett rör.
Häll hälften av bechamelsåsen i botten av en ugnsfast form.
Lägg på cannellonirören i rad bredvid varandra.
Täck med resten av bechamelsåsen och avsluta med tomatsåsen.
Riv över mozzarellan och grädda i mitten av ugnen på, cirka 15-18 minuter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|