Direktlänk till inlägg 30 oktober 2022
Antal: 4 portioner
Ugn: 180 grrader, 15-18 minuter
Ingredienser:
500 g ricottaost
450 g bladspenat
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
8 färska lasagneplattor
100 g mozzarella
Bechamelsås:
3 msk vetemjöl
50 g smör
1/2 tsk socker
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 krm salt
Tomatsås:
500 g krossade tomater
1/2 st gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
1 kruka basilika
1 msk socker
1 tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs löken tillsammans med spenaten, ställ åt sidan och låt kallna.
Förbered undertiden bechamelsåsen och tomatsåsen.
Bechamel:
Fräs mjölet i smöret och rör till en jämn smet.
Häll i mjölk och grädde, lite i taget och låt koka ihop under omrörning.
Smaka av med socker, salt och peppar.
Tomatsås:
Finhacka lök och vitlök.
Fräs i oljan utan att det tar färg.
Tillsätt sockret och fräs en stund till.
Häll i tomaterna, koka 5-8 minuter och smaka av med salt och svartpeppar.
Rör avslutningsvis i den strimlade basilikan.
Skär det kalla spenatfräset fint och blanda med ricottan.
Salta, peppra och blanda till en jämn smet.
Skär till pastaplattorna så de blir 12x15 cm.
Lägg lite ricottaröra som en tjock sträng på kortsidan av pastaplattan och rulla ihop den till ett rör.
Häll hälften av bechamelsåsen i botten av en ugnsfast form.
Lägg på cannellonirören i rad bredvid varandra.
Täck med resten av bechamelsåsen och avsluta med tomatsåsen.
Riv över mozzarellan och grädda i mitten av ugnen på, cirka 15-18 minuter.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|