Direktlänk till inlägg 1 februari 2023
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 port ris
3 – 4 apelsiner
1 rödlök
1 – 1 1/2 dl stora svarta oliver
ca 1 dl hackad bladpersilja eller färsk mynta
4 laxbiff
1/2 dl olivolja
2 – 2 1/2 msk pressad citron
salt
vitpeppar
1/2 tsk malen spiskummin
1 msk sesamfrön
Gör så här:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär apelsinerna i skivor.
Dela skivorna i halvmånar.
Skala och skiva rödlöken och dela skivorna i ringar.
Dressing: Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
Lägg apelsinskivorna på ett stort fat.
Lägg rödlöksringarna ovanpå och lägg på oliverna.
Strö över persilja eller mynta och häll på dressingen.
Ställ salladen kallt.
Rosta sesamfrön i torr panna och strö över salladen före servering.
Tillaga laxbiffarna enligt anvisning på förpackningen och servera vid sidan om salladen och riset.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 |
||||||||
|