Alla inlägg under februari 2023
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 paket färsk ostfylld tortellini (à 250 g)
2 msk smör
1 kruka rucolasallad
salt och svartpeppar
ca 150 g skivad rökt lax
Gör så här:
Koka tortellinin enligt anvisning på paketet.
Häll av vattnet och rör ner smöret.
Riv ruccolan grovt och vänd ner pastan.
Rör om försiktigt tills smöret smält.
Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Lägg upp i djupa tallrikar.
Arrangera laxskivorna över tortellinin.
Servera med en sallad av exempelvis gröna bönor och rödlöksringar.
Ingredienser:
Antal: ca 30 stycken
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 msk margarin eller olivolja
1 klyfta vitlök
2 gula lökar
2 potatisar
1 l vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
2 dl röda linser eller gröna linser
Salt, vitpeppar och timjan
Gör så här:
Hacka lök och vitlök, dela potatisen i bitar.
Fräs lök och vitlök i margarin i en gryta.
Lägg i potatisen.
Tillsätt vatten och buljongtärning.
Koka upp.
Tillsätt linser.
Koka i 20 minuter för röda linser och 40 minuter för gröna.
Smaksätt med lite timjan, salt och vitpeppar.
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, ca 12 minuter
Ingredienser:
4 port ris eller annat gryn
4 port laxfilé (à 125 g)
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk wasabi & sesamekrydda
2 dl lätt crème fraiche
1 röd paprika
1 gurka
gärna japansk soja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Lax:
Krydda laxen med salt och lägg den i en ugnssäker form.
Blanda wasabikrydda och crème fraiche och bred en liten klick över laxen, servera resten som sås.
Sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter.
Grönsaker:
Dela och kärna ur paprikan, skär den och gurkan i tärningar.
Till servering:
Servera laxen med grönsaker, ris, wasabisås och gärna lite soja.
Antal: 4 portioner
Ugn: 250 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
500 gram kycklingfilé
1 st rödlök
300 gram squash
2 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 påse taco kryddmix, 40 g
1,5 dl vatten
8 st tortillabröd
1 burk mild tacosås, 230 g
2 dl crème fraiche
2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Strimla kycklingfilén, skala och skär löken i klyftor och småtärna squashen.
Smält margarinet i en stekpanna/gryta och fräs kyckling, lök och squash några minuter.
Krydda med salt och peppar.
Strö över tacokryddan och häll på vattnet.
Låt det puttra utan lock i 5-10 minuter.
Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem.
Lägg dem i en smord ugnsfast form.
Blanda tacosås och crème fraiche.
Bred ut det över rullarna.
Strö över osten.
Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
Antal: 1 bröd
Jäsning: ca 30 minuter
Ugn: 200 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 |
||||||||
|