Alla inlägg under februari 2023
Antal: ca 20 stycken
Jäsning: 5 minuter
Ugn: 250 grader, 8-10 minuter
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
2 bakpotatisar (à ca 300 g)
500 g morötter (gärna små)
1 msk olja
salt
svartpeppar
2 förp laxburgare (à 220 g)
250 g pak choi
1 förp salsasås (gärna med mango, papaya & ananas, à 220 g)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
Skär potatisen i klyftor.
Skölj, ansa och dela morötterna på längden.
Blanda potatis, morötter och olja i en bunke och krydda med salt och peppar.
Häll ut på den varma plåten och rosta i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 25 minuter.
Tillaga burgarna enligt anvisningen på förpackningen.
Strimla pak choien.
Servera burgarna med rostad potatis och morot, pak choi och salsa.
Antal: 4 portioner
Ugn: 250 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
500g Fläskfilé
Salt Peppar
Paprikapulver
2 Bananer
2 dl Grädde
1 Röd paprika; liten
2 tsk Curry
1 dl Ost, riven
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°.
Putsa filén fri från hinnor om det behövs.
Dela den i 3-4 cm långa bitar.
Ställ dem med snittytan uppåt och klappa ut till platta biffar.
Krydda köttet med salt, peppar och paprikapulver.
Bryn köttet i matfett i en panna tills det fått fin färg på båda sidor.
Lägg över det på ett ugnssäkert fat.
Skala och skiva bananerna och kärna ur och strimla paprikan.
Lägg detta bland köttet på fatet.
Vispa grädden, men inte för hårt.
Vänd ner curryn.
Slå grädden över köttet och strö över osten.
Gratinera hastigt i ugnen ca 10 minuter eller tills ytan har fin färg.
Sallad och kokt ris passar bra till.
Antal: 2 stycken
Jäsning: 1 timme + 1½-2 timmar
Ugn: 220 grade, 30-5 minuter
Ingredienser:
Antal: 12 stycken
Ugn: 175 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
Antal: ca 35 stycken
Ugn: 175 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 mango
2 avokado
1/2 rödlök
1/2 gurka
1 lime
salt och peppar
1 msk olivolja
4 port ris eller annat gryn
1/2 isbergssallad
ca 600 g laxfilé
1 msk riven färsk ingefära
1 msk honung
1 msk soja
1 msk vatten
1 tsk olja
Gör så här:
Salsa:
Skala mangon och skär den i tärningar.
Dela och kärna ur avokadorna, gröp ur avokadoköttet och tärna det.
Skala och skär rödlöken i tunna klyftor.
Skala och tärna gurkan. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften.
Blanda alla ingredienser till salsan.
Smaka av med limeskal och -saft, salt och peppar.
Ris och sallad:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skär salladen i strimlor.
Lax:
Skär bort skinnet på laxen och skär den i stora tärningar.
Skala och riv ingefäran.
Blanda ingefära, honung, soja och vatten.
Stek laxtärningarna i oljan i en stekpanna några minuter runt om.
Häll över sojablandningen och koka upp.
Krydda med salt och peppar.
Servera laxen med salsa, sallad och ris.
Antal: 2 portioner
Ugn: 225 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 |
||||||||
|