Alla inlägg under februari 2023
Ingredienser:
Antal: 12 stycken
Ugn: ca 15 minuter
Ingredienser:
3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av 1 citron
3 dl färska (eller frysta) hallon
Raspberry frosting:
3 dl florsocker
150 g philadelphiaost
1½ dl färska (eller frysta) hallon
Hallon till garnering
Gör så här:
ätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt.
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Blanda i rivet skal och saften av en citron.
Placera pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med muffinssmet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låt svalna.
Raspberry frosting:
Rör florsocker och philadelphiaost krämigt.
Vänd försiktigt ner hallonen och bred frostingen på cupcaksen.
Garnera med hallon.
Antal: 24 stycken
Ugn: 200 grader, 20 minuter
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, ca 15-20 minuter
Ingredienser:
4 port lax (à 125 g)
250 g sojabönor
65 g babyspenat
180 g groddar
300 ml teriyakisås
2 msk sesamfrön (gärna svarta och vita)
1 lime
koriander
4 port ris eller nudlar
Gör så här:
Tina laxen (om fryst används).
Sätt ugnen på 175°C.
Lägg sojabönor, spenat och groddar i botten av en ugnsfast form.
Lägg på laxen och häll på teriyakisåsen.
Sätt formen mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills laxens innertemperatur är 54°C.
Rosta sesamfrön i torr, het stekpanna.
Skär limen i klyftor.
Toppa laxen med sesamfrön och ev. koriander.
Till servering:
Servera lax och grönsaker med limeklyftor, ris eller nudlar.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 ägg
1 krm salt
1½ dl mjölk
1 tsk socker
½ dl mjöl (30 g glutenfri mjölmix)
Bröd (glutenfritt eller vanligt)
Gör så här:
Blanda ihop smeten och doppa brödet i den.
Stek riddarna i smör i varm stekpanna tills de är gyllenbruna.
Lägg upp dem på fat och strö över socker och kanel.
Servera med vispad grädde eller keso och lite frukt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Jäsning: ca 30 minuter
Ugn: 225 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
1 ½ pkt jäst
1 L Vatten
150 g margarin el 1 ½ dl majsolja
1 dl ljus el mörk sirap
1 dl pofiber
1 kg glutenfritt mjöl
500g glutenfritt mjöl med fibrer
1 ägg
1 burk kesella
lite salt , socker +ev brödkryddor
Gör så här:
Antal: 15-18 stycken
Jäsning: ca 40 minuter
Ugn: 275 grader, ca 4 minuter
Ingredienser:
5 dl mjölk
½ dl flytande margarin el olja
¼ pkt jäst
½ dl fibrex
1 msk fiberhusk
2 tsk mald brödkrydda
½ tsk salt
1 msk ljus sirap
10 dl glutenfri mjölmix
½ tsk hjorthornssalt
3 dl glutenfri mjölmix
Gör så här:
Värm mjölk och margarin till 37 grader.
Smula ner jästen i bunken och rör ut den med degspadet.
Tillsätt fibrex och fiberhusk och låt svälla 10 min.
Tillsätt brödkrydda, salt, sirap och mjöl blandat med hjorthornssalt.
Låt jäsa i bunken under duk ca 40 min.
Arbeta ihop degen efter jäsningen och tillsätt ytterligare 3 dl mjölmix.
Skrapa ner degen på bordet.
Dela degen i två delar och rulla ut till längder.
Varje längd ska delas i nio delar.
Rulla varje bit till en bulle och kavla ut till en kaka med kruskavel till ca 18 cm.
Flytta över på plåt täckt med bakplåtspapper, nagga med gaffel och grädda på andra falsen ovanifrån i 275 grader ca 4 min.
Lägg en fuktig duk under handduken som det gräddade brödet läggs på.
Täck med bakduk och låt svalna.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 |
||||||||
|