Senaste inläggen

Av Maria - Lördag 3 feb 09:00

Ugn: 225 grader, 10-15 minuter


Ingredienser:
500 g fryst eller färsk broccoli
2 ägg
3 dl riven ost (gärna mozzarella)
1 dl grädde
salt och peppar

 

Gör så här:

Koka broccolin så den är som du vill ha den, i lite lättsaltat vatten.

Låt den rinna av och lägg den i en ugnsfast form.
Blanda övriga ingredienser och häll över broccolin.
Gratinera i 225°C i 10-15 minuter.

Av Maria - Fredag 2 feb 20:15

Ugn: 200 grader, ca 10 minuter + 20-25 minuter


Ingredienser:
Botten:
150 g mjukt margarin
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 burk Crème Fraiche
1 ägg
½ dl socker
2 msk vaniljsocker
400 g krossad ananas

 

Gör så här:

Botten:

Rör ihop allt och tryck ut i en pajform.

Grädda i 200°C, ca 10 minuter.

 

Fyllning:

Låt ananasen ligga i ett durkslag och rinna av sig ordentligt, så att det inte finns någon saft kvar.

Rör ihop allt med en sked och vippa ner i pajskalet.

Grädda mitt i ugnen i 200°C, 20-25 minuter.

Servera med vaniljglass.

 

Av Maria - Fredag 2 feb 19:15

Antal: ca 12 normalstora

Ugn: 225 grader, ca 12 minuter


Ingredienser:

100 g margarin
3/4 dl mjölk
1½ dl Rörsocker Strö eller Strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1½ msk potatismjöl
1 tsk Vaniljsocker med äkta vanilj
2½ dl vetemjöl (eller 150 g glutenfri mix om man vill göra glutenfria)
 
Gör så här:
Smält margarinet och tillsätt mjölken.
Låt allt bli varmt, men koka inte.
Vispa upp ägg och socker lätt.
Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.
Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins.
Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt.
Grädda muffinsen mitt i ugnen i 225° i ca 12 minuter.
Av Maria - Fredag 2 feb 18:15

Jäsning: 30 minuter + 15 minuter

Ugn: 200 grader, 25 minuter


Ingredienser:

1/2 pkt jäst (25 g)
3 1/2 dl vatten, 37 grader
2 msk olja
2 dl Semper Rena havregryn
1 msk psylliumfrön (Fiberhusk)
1 dl lingonsylt1/2 msk brödkryddor
1 tsk salt
1 pkt/500 g Semper Mix med fiber (spara 1 dl till utbakning)

Gör så här:
Smula jästen och rör ut den i vattnet.

Tillsätt salt, brödkryddor och psylliumfrön.

Låt svälla i 10 minuter och tillsätt de övriga ingredienserna.

 

Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.

 

Knåda ihop degen och forma den till två runda bullar.

Skär tre snitt i dem och låt jäsa i ytterligare 15 minuter.

 

Grädda i 200 grader i 25 minuter.

Av Maria - Fredag 2 feb 15:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, 7-10 minuter


Ingredienser:

1/3 sats enkel lax i ugn
1/2 sats linser med citron och soltorkade tomater
2 msk tacokrydda
200 g nachochips
100 g riven ost
2 dl tacosås
2 dl gräddfil
1 kruka koriander


Gör så här:

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Sätt ugnen på 225°C.
Finfördela Enkel lax i ugn och blanda med Linser med citron och soltorkade tomater och tacokrydda.
Sprid ut nachochipsen på en plåt.

Fördela laxblandningen över och strö på riven ost.

Sätt in plåten i mitten av ugnen 7–10 min.
Servera med tacosås, gräddfil och koriander.

Av Maria - Fredag 2 feb 09:00

Ingredienser:
½ dl crème fraiche
1 msk riven pepparrot
1 tsk citronsaft
en nypa salt

 

Gör så här:
Blanda allt.

 

Tips!

Blanda allt och lägg det på din fisk.

In i ugnen, 200-225°, tills det har fått fin färg (tiden beror också på om fisken redan är tillagad innan eller om den ska tillagas samtidigt).

Av Maria - Torsdag 1 feb 21:15

Ugn: 180 grader, 2½-3 timmar


Ingredienser:
2 kg fläskkarré (benfri i bit)
700 g blandade paprikor
2 skivade röda lökar
2 msk paprikapulver
färsk mejram
salt, peppar
1 burk hela tomater
1 burk grillade paprikor
2 chilifrukter
olivolja
vatten
4 msk rödvinsvinäger
färsk mejram
crème fraiche
citron

 

Gör så här:
Bryn köttet med fettsidan nedåt i olivoljan.

Ta upp det och ös ner strimlade paprikor, chili, skivad lök, tomater och kryddor.

Låt det stekas en stund.
Lägg i köttet igen och lägg över paprikafräset.

Häll på vatten så det täcker köttet.

Häll även ner vinägern.

Låt det koka upp.
När det kokar sätts det in i ugnen i 180°C, 2,5-3 timmar för att koka färdigt (det går även att göra det klart på spisen, men låt det puttra på svag värme).

Det är klart när köttet ramlar isär.
Smaka av och servera med ris, grönsallad samt crème fraiche blandat med citronskal.

Av Maria - Torsdag 1 feb 20:15

Ugn: 200 grader, ca 10 minuter + 20-25 minuter


Ingredienser:
Botten:
150 g mjukt margarin
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

 

Fyllning:
1 burk Crème Fraiche
1 ägg
½ dl socker
2 msk vaniljsocker
½ l färska jordgubbar

 

Gör så här:
Botten:

Rör ihop allt och tryck ut i en pajform.

Grädda i 200°C, ca 10 minuter.

 

Fyllning:

Skär jordgubbarna i mindre bitar (inte för små).
Rör ihop allt med en sked och vippa ner i pajskalet.
Grädda mitt i ugnen i 200°C, 20-25 minuter.
Servera med vaniljglass.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards