Senaste inläggen

Av Maria - Onsdag 7 feb 21:00

Ingredienser:
4 dl frukt/bär
2 dl vaniljyoghurt
Pingvinstänger i valfri smak (3-4 st)

 

Gör så här:
Mixa frukt/bär och yoghurt till en smoothie.

Häll i glassbägare och stoppa in i frysen i ca 30 minuter.

Ta ut glassarna och stoppa ner ½ Pingvinstång och ställ tillbaka i frysen i ca 2 timmar till!

Ät och njut!

Av Maria - Onsdag 7 feb 20:00

Ugn: 170 grader, ca 8-10 minuter


Ingredienser:

315 g mjöl
90 g kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
250grumsvarmt smör (osaltat)
220g Mörkt brunt socker (farinsocker)
250 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
185 g mörk choklad, hackad

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 170 C.
Sila ner mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål I en stor skål vispa smör, brunt socker och strösocker tills luftigt, tillsätt äggen och vispa ordentligt.

Blanda ihop med mjölblandningen och rör sen i den hackade chokladen Klicka ut matskedstora bitar på bakplåtspapper .

Grädda I ugn tills de är klara men en aningen kladdiga i mitten ca 8-10 minuter, låt svalna på galler. Förvara i burk med lock.

Av Maria - Onsdag 7 feb 19:15

Antal: 12-15 bröd

Jäsning: ca 1 timme + 15 minuter

Ugn: 250 grader, ca 12 minuter


Ingredienser:

4,5 dl ljummet vatten
50 g jäst
2 msk Husk
1 msk socker
100 g margarin
500 g Mixwells Ljusa basmjöl (el Ljust gluten- och laktosfritt basmjöl el Nat. Ljust basmjöl)
ev 1 msk bovetemjöl el rismjöl
ev ägg till pensling
ev sesamfrö att strö över
 
Gör så här:
Smula ner margarinet i basmjölet tillsätt sockret och ev bovetemjöl.
Lös upp jästen i 1 dl av vattnet och blanda ner Husken i resten av vattnet och låt det svälla en stund.
Häll ner jästvattnet och huskvattnet i mjölblandningen och bearbeta degen väl, gärna med degkrokar. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 timme.
 
Ta upp degen och rulla runda bollar som plattas till när de ligger på den smorda plåten.
Det räcker till ca 12-15 bröd.
Låt bröden jäsa på plåten ca 15 min.
 
Pensla med uppvispat ägg eller varmt vatten.
Strö över lite sesamfrö.
Grädda i 250 graders värmei ca 12 minuter.
Av Maria - Onsdag 7 feb 15:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

3 dl basmatiris
1 dl matlagningsyoghurt
2 msk tandooripasta
1 msk chutney
ett par droppar citronjuice
600 g laxfilé
salt
peppar
1 – 1 1/2 msk olja
250 g frysta gröna bönor


Gör så här:

Koka riset enligt anvisning på paketet.
Rör ihop matlagningsyoghurt, tandooripaste, chutney och citronjuice.
Skär laxen i portionsbitar.

Krydda med salt och peppar.

Stek dem i en het lättoljad panna i ca 2 minuter på varje sida.

Lägg upp laxbitarna på tallrikar.
Rengör pannan och hetta på nytt upp den med ett par droppar olja.

Stek bönorna hastigt.

Salta och peppra.

Arrangera bönorna vid laxen.

Skeda över såsen.

Servera med basmatiris.

Av Maria - Onsdag 7 feb 09:15

Ingredienser:

25 st syrenblomklasar
1.5 l vatten
2 kg strösocker
60 g citronsyra
2 st citroner


Gör så här:

Plocka av syrenblommorna från stänglarna och skölj i ett durkslag.

Koka upp vatten och socker tills sockret lösts upp.

Lös upp citronsyra i lite av sockerlagen i en skål och häll tillbaka i grytan.

Skrubba citronerna och riv skalet och pressa ur saften.

Rör ner skal och saft i grytan tillsammans med blommorna.

Lägg på lock och låt stå svalt i 5 dygn.

Sila saften genom silduk och häll upp på rena flaskor.

Av Maria - Tisdag 6 feb 21:00

Ingredienser:
1 tsk olivolja
1 tsk vatten
2,25 dl bikarbonat
1,1 dl citronsyra
Torkade rosenblad (om man vill)
Parfym
Små muffinsformar


Gör så här:

Blanda alla ingredienser
Det skall vara ganska torrt, men håller inte badbomben ihop så blanda i aningens mer vatten.

Krama massan till bollar.
Lägg bollarna i muffisformarna.
Låt torka.
Klart!

Av Maria - Tisdag 6 feb 19:45

Antal: ca stycken

Jäsning: minst 30 minuter

Ugn: 225 grader, ca 8 minuter


Ingredienser:

1½ paket jäst
1 liter vatten
150 g flytande margarin
½ dl mörk sirap
1 dl Pofiber
1 dl linfrö
500 g glutenfri grov mix
1 kg glutenfri ljus mix

 

Gör så här:

Smula sönder jästen i en bunke.

Smält margarin och tillsätt vattnet.

Låt det bli fingervarmt.

Blanda jäst och vätska.

Tillsätt sirap. Pofiber, linfrö och det mesta av mjölmixen.

Arbeta degen cirka 5 minuter i bakmaskin.

Tillsätt eventuellt mer mjöl.
Klicka ut degen på bakpappersklädd plåt med hjälp av två skedar.

Tryck ut degen till tekakor med mjölade händer och nagga varje tekaka med en gaffel.
Låt jäsa i minst 30 minuter på varm plats.


Grädda mitt i ugnen, 225 grader, ca 8 minuter.

Av Maria - Tisdag 6 feb 19:00

Jäsning: 30-35 minuter

Ugn: 200 grader, 20-25 minuter


Ingredienser:

30 g smält margarin
3 dl ljummet vatten
1 dl sirap
1 tsk salt
30 g jäst
10 dl = 500 g Mixwells mörka basmjöl
 
Gör så här:
Lös upp jästen i ljummet vatten.
Rör ihop ingredienserna, använd gärna en maskinvisp och arbeta degen i ca 5 min.
Häll degen i en avlång smord form och låt jäsa ca 30-35 min.
 
Grädda i nedre delen av ugnen i 200° i ca 20-25 min.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards