Direktlänk till inlägg 3 april 2013
Antal: 1 stort formbröd
Ugn: 175 grader, 35 minuter
Jäsning: ca 40 minuter + 30-40 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
2½ dl mjölk
50 g smör eller margarin
1 tsk salt
1 ägg
3 dl russin
7½ dl (375 g) matbrödsmjöl av vete
Gör så här:
Smält fettet, tillsätt mjölken och värm fingervarmt.
Slå detta över den smulade jästen.
Tillästt salt och det uppvispade ägget, rör om och blanda ner mjöl och russin.
Arbeta degen smidig, täck över och låt jäsa till dubbel storlek - ca 40 minuter.
Ta upp degen, arbeta raskt ihop den, forma till en lägnd och lägg den i en smord form.
Täck över, låt jäsa 30-40 minuter.
Grädda i 175 grader, 35 minuter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|