Direktlänk till inlägg 9 april 2013

Morgonfrallor med keso & frön

Av Maria - 9 april 2013 10:00




Antal: 12 frallor

Jäsning: ca 40 minuter + ca 8 timmar i kyl

Ugn: 250 grader + 225 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:
50 g jäst

5 dl kallt vatten

250 g keso

½ dl linfrön

½ dl solrosfrön

1 msk honung

1 tsk salt

3 dl dinkelflingor

ca 10 dl vetemjöl (600 g)


Pensling:

Vatten


Garnering:

Blandade frön, tex sesamfrön och linfrön


Gör så här:

Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av det kalla vattnet.

Tillsätt resten av vattnet, keso, linfrön, solrosfrön, honung och salt.

Rör ner dinkelflingor och mjöl, spara lite till utbakningen, och arbeta degen kraftigt ca 5 minuter  maskin eller 10 minuter för hand.

Låt den lösa degen jäsa under bakduk ca 40 minuter.


Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk.

Vik ihop den 2-3 gånger men knåda inte.

Dela degen i 12 jämnstora bitar.

Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.

Täck med bakduk och ställ plåten i kylen över natten, ca 8 timmar.


Sätt ugnen på 250 grader.

Ta plåten ur kylen och låt den stå i rumstemperatur tills ugnen är varm.

Pensla frallorna med vatten och strö över fröna.

Ställ plåten mitt i ugnen och sänk temperaturen till 225 grader.

Grädda i ca 15 minuter, tills frallorna låter ihåliga när du knackar på dem på undersidan.

Låt svalna på galler före servering.


Saftigt, nybakat bröd till frukosten är riktig lyx.

Frallorna förbereds kvällen före och får kalljäsa över natten.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards