Direktlänk till inlägg 9 april 2013
Antal: 12 frallor
Jäsning: ca 40 minuter + ca 8 timmar i kyl
Ugn: 250 grader + 225 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl kallt vatten
250 g keso
½ dl linfrön
½ dl solrosfrön
1 msk honung
1 tsk salt
3 dl dinkelflingor
ca 10 dl vetemjöl (600 g)
Pensling:
Vatten
Garnering:
Blandade frön, tex sesamfrön och linfrön
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av det kalla vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, keso, linfrön, solrosfrön, honung och salt.
Rör ner dinkelflingor och mjöl, spara lite till utbakningen, och arbeta degen kraftigt ca 5 minuter maskin eller 10 minuter för hand.
Låt den lösa degen jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk.
Vik ihop den 2-3 gånger men knåda inte.
Dela degen i 12 jämnstora bitar.
Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
Täck med bakduk och ställ plåten i kylen över natten, ca 8 timmar.
Sätt ugnen på 250 grader.
Ta plåten ur kylen och låt den stå i rumstemperatur tills ugnen är varm.
Pensla frallorna med vatten och strö över fröna.
Ställ plåten mitt i ugnen och sänk temperaturen till 225 grader.
Grädda i ca 15 minuter, tills frallorna låter ihåliga när du knackar på dem på undersidan.
Låt svalna på galler före servering.
Saftigt, nybakat bröd till frukosten är riktig lyx.
Frallorna förbereds kvällen före och får kalljäsa över natten.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|