Direktlänk till inlägg 22 april 2013

Ricotta- & cream cheesepaj med grillade provencalska grönsaker

Av Maria - 22 april 2013 14:30

Pajdeg

3 dl mjöl
125 g smör
3 msk vatten

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjöl i en bunke. Nyp ihop smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta samman det till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga den lätt med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter eller tills det är gyllene.

Ricotta- och cream cheesefyllning

200 g ricotta
200 g cream cheese
2 ägg
1 dl finhackad färsk timjan
Salt & nymald svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa samman ricotta, cream cheese och ägg i en bunke. Tillsätt finhackad färsk timjan och smaka av med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och ugnsbaka i cirka 30 minuter eller tills pajen stannat och toppen får en gyllenbrun nyans. Ta ut och låt pajen svalna helt, gärna i kylskåpet.

Provencalska grillade grönsaker

Marinad:

0,5 dl citronsaft
0,5 dl olja
2 msk balsamvinäger
0,5 msk paprikapulver
0,5 msk örtkryddor provencal (finns i frysdisken)
1 vitlöksklyfta, pressad

Blanda alla ingredienserna i en bunke. Om du vill kan du dela upp marinaden i två delar och använda den ena delen till att marinera grönsakerna och den andra delen till att marinera kyckling, kött eller fisk.

Grönsaker:

1 röd spetspaprika
1 zucchini
1 aubergine
1 rödlök

Dela grönsakerna i mindre bitar och lägg dem i marinaden. Låt de marineras i minst 30 minuter i kylskåpet. Grilla eller stek grönsakerna tills de får en fin yta och mjuknat något. Ställ åt sidan och låt svalna.

SERVERA SÅ HÄR:

Fördela ut de grillade grönsakerna ovanpå pajen och skär den sedan i portionsbitar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards