Direktlänk till inlägg 30 april 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3 selleristjälkar
3 salladslökar
2 morötter
½ liten zucchini
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk tomatpuré
1½ liter vatten
3 hönsbuljongtärning, kött- eller grönsaksbuljongtärningar
280 g skivat bacon, strimlat
75 g parmesanost
2 dl minipasta för soppor
150 g små tomater, delade
Gör så här:
Strimla selleri och salladslök.
Fintärna morot och zucchini.
Fräs grönsakerna med vitlök och tomatpuré i oljan i en kastrull.
Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna.
Låt soppan koka upp.
Stek baconet knaprigt och riv parmesanen.
Häll i pastan i soppan och koka tills den är klar, ca 8 min.
Häll i tomaterna och servera direkt.
Toppa med bacon och parmesan.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|