Direktlänk till inlägg 7 maj 2015
Antal: 6 portioner
Ugn: 175 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
2 skivor vitt kantskuret bröd
2 dl mjölk
2 gula lökar
2 msk smör
1 msk råströsocker
2 tsk durban curry , färdig kryddblandning
1 krm piri piri, färdig kryddblandning
1 citron
2 tsk salt
600 g nötfärs
1 dl mandelspån
1 dl torkade strimlade aprikoser
½ dl russin
2 msk mango chutney
2 krm nymald svartpeppar
Äggstanning:
3 dl mjölk
3 stora ägg
Garnera med:
6 lagerblad
10 torkade aprikoser
Gult ris
Gör så här:
Blötlägg brödet i mjölken.
Hacka löken och fräs den med smör, socker, curry, piri piri, citronsaft och salt.
Tillsätt nötfärs, mandelspån, aprikoser, russin, mango chutney, peppar och de urkramade brödskivorna.
Låt puttra ca 10 minuter under omrörning.
Smaka av.
Smörj en ugnsfast form och bred ut färsen i den.
Vispa samman mjölk och ägg, och häll över färsen.
Stick ner lagerblad och aprikoser.
Grädda i nedre delen av ugnen tills den får en gyllenbrun färg, ca 30 minuter.
Gult ris (6 portioner):
Koka upp 6 dl vatten.
Tillsätt 3 dl ris, ½ tsk salt, 1½ tsk gurkmeja, 1 dl russin och 1 kanelstång.
Låt riset sjuda under lock, ca 20 minuter.
Ta bort kanelstången och smaksätt med 1 tsk råströsocker och 1 msk smör.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|