Direktlänk till inlägg 10 maj 2015

Brysselkålspasta med citron, timjan & palsternacka

Av Maria - 10 maj 2015 12:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

400 g brysselkål, fryst eller färsk
½ dl solroskärnor
2 st vitlöksklyftor
1 st palsternacka
1 tsk timjan
3 dl havregrädde
½ st citron
Salt

Svartpeppar
4 port pasta
ev. lite ost att toppa med


Gör så här:

Tina brysselkålen genom att låta den ligga framme lite.

Den behöver inte vara helt genomtinad, men du ska kunna skära i den.

Torrosta solroskärnorna så att de får lite färg.

Ta undan.

Hacka vitlöksklyftorna fint.

Skala palsternackan och skär i små kuber.

Hetta upp en stekpanna med olja.

Fräs vitlök och palsternacka på medelvärme.

Blanda i timjan och låt fräsa med i några minuter.

Koka upp vattnet till pastan och koka pastan.

Skär brysselkålen i mindre bitar.

Lägg i palsternacke-vitlöksfräset.

Låt fräsa med i några minuter.

Salta och peppra.

Slå på grädden och låt puttra på svag värme.

Riv citronskalet och lägg i såsen.

Pressa i saften precis innan servering.


När pastan är klar.
Servera med brysselkålssåsen och ev lite ost till topping.

Toppa till sist med de torrostade solroskärnorna.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards