Direktlänk till inlägg 10 maj 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g brysselkål, fryst eller färsk
½ dl solroskärnor
2 st vitlöksklyftor
1 st palsternacka
1 tsk timjan
3 dl havregrädde
½ st citron
Salt
Svartpeppar
4 port pasta
ev. lite ost att toppa med
Gör så här:
Tina brysselkålen genom att låta den ligga framme lite.
Den behöver inte vara helt genomtinad, men du ska kunna skära i den.
Torrosta solroskärnorna så att de får lite färg.
Ta undan.
Hacka vitlöksklyftorna fint.
Skala palsternackan och skär i små kuber.
Hetta upp en stekpanna med olja.
Fräs vitlök och palsternacka på medelvärme.
Blanda i timjan och låt fräsa med i några minuter.
Koka upp vattnet till pastan och koka pastan.
Skär brysselkålen i mindre bitar.
Lägg i palsternacke-vitlöksfräset.
Låt fräsa med i några minuter.
Salta och peppra.
Slå på grädden och låt puttra på svag värme.
Riv citronskalet och lägg i såsen.
Pressa i saften precis innan servering.
När pastan är klar.
Servera med brysselkålssåsen och ev lite ost till topping.
Toppa till sist med de torrostade solroskärnorna.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|