Direktlänk till inlägg 30 maj 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, 18-20 minuter
Ingredienser:
12 skivor lövbiff
1 burk färskost (200 g) naturell
2 burkar skivade champinjoner
2 vitlöksklyftor
5 dl matlagningsgrädde
1 buljongtärning, svamp
1 msk soja
salt
peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Häll av svampen, spara 1 dl av spadet.
Ånga av svampen i en torr stekpanna på hög temperatur, rör om och se till att den inte bränns vid.
Ta upp svampen när den är helt torr och låt den svalna.
Häll över färskosten i en skål, skala och pressa ner vitlöken i osten och ha i svampen, blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Fördela ostmassan jämt över de 12 lövbiffarna.
Lägg massan i en klick i en hörnet och rulla ihop lövbiffen till en rullad.
Bryn rulladerna med öppningen neråt i en stekpanna lite snabbt, så de får färg.
Lägg över de färdiga rulladerna i en gratängform.
Smula ner buljongtärningen i en kastrull, ha i svampspadet och grädden.
Låt koka ihop tills det börjar tjockna och häll över rulladerna i gratängformen.
Gratinera i ugn ca 18-20 minuter.
Servera med pressad potatis och en fräsch sallad.
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|