Direktlänk till inlägg 22 juni 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g naturell hård tofu
Marinad:
2 mks japansk soja
1 lime, pressad saft
½ citrongräs, finhackat
½ röd chili, finhackad
1 vitlöksklyfta, finriven
1 msk finriven färsk ingefära
1 tsk finriven gärsk gurkmeja eller 1 tsk torkad
½ msk malen koriander
Tomatsallad:
200 g körsbärstomater
60 g färska böngroddar
1 salladslök, strimlad
½ dl hackad mynta
1 mks olivolja
1 msk flytande honung
1 lime, presssad saft
1 tsk flingsalt
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till marinaden.
Skär tofun i avlånga bitar och vänd runt i marinaden.
Låt stå i rumstemperatur minst 30 minuter, men gärna längre.
Trä tofun på blötlagda spett och grilla runt om till fin färg.
Fintärna tomaterna och vänd varsamt runt med resten av ingredienserna till salladen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|