Direktlänk till inlägg 20 augusti 2016
Antal: ca 30 stycken dubbla
Ugn: 200 grader
Ingredienser:
Mördeg:
3 dl vetemjöl
200 g smör eller margarin
1 dl socker
4 rivna bittermandlar
1 äggula
Penslig och garnering:
Äggvita
Pärlsocker
Fyllning:
Röd vinbärsgelé
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser till mördegen och finfördela smöret däri.
Tillsätt äggulan och arbeta ihop degen.
Lägg den svalt en stund.
Dela degen i två delar.
Kavla ut den ena ca 2 mm tjock och tag med runt mått ut kakor.
Lägg dem på smord plåt.
Kavla ut den andra degen och tag med mått ut kakor med uddar eller stjärnform.
Tag ut ett hål i mitten på dem.
Pensla dessa hålkakor med äggvita och strö på pärlsocker.
Lägg dem på smord plåt.
OBS!
De hela runda kakorna skall ej penslas.
Grädda i medelvarm ugn (200 grader) tills kakorna fått litet färg.
Då kakorna skall serveras lägger man samman en rund och en hålkaka med litet gelé emellan.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|