Direktlänk till inlägg 20 augusti 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 förpackningar frysta kammusslor (á 200 g)
8 träspett
Norimajonnäs:
1 noriark
1 dl majonnäs
1 tsk japans soja
Grönsaker:
½ gurka
1 msk sesamfrön
1 röd spansk peppar
100 g mungoböngroddar
½ msk strösocker
1 msk ättika (12%)
2 msk sesamolja
Salt
Peppar
1 huvudsallad
Gör så här:
Musslor:
Tina musslorna och plocka ev. bort muskeln på sidan.
Lägg träspetten i kallt vatten ca 10 minuter.
Majonnäs:
Koka upp vatten i en kastrull och ta den från plattan.
Lägg i noribladet, låt stå 5 minuter.
Lyft upp bladet och låt vattnet rinna av.
Mixa bladet tillsammans med majonnäsen och sojan till en slät kräm.
Grönsaker:
Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i halvmånar.
Rosta sesamfröna i en stekpanna på medelvärme.
Dela, kärna ur och finhacka chililn.
Blanda gurkan med sesamfrön, chili, groddar, socker, ättika och sesamolja.
Krydda med salt och peppar.
Ansa salladen och bryt loss bladen.
Musslor:
Trä upp ca 3 musslor på varje spett.
Krydda musslorna med salt och peppar.
Grilla spetten över mycket het glöd, ca 45 sekunder på varje sida.
Lägg de marinerade grönsakerna i salladsbladen på 4 tallrikar (för 4 portioner) servera med spetten och norimajonnäsen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|