Direktlänk till inlägg 20 augusti 2016
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 förpackningar frysta kammusslor (á 200 g)
8 träspett
Norimajonnäs:
1 noriark
1 dl majonnäs
1 tsk japans soja
Grönsaker:
½ gurka
1 msk sesamfrön
1 röd spansk peppar
100 g mungoböngroddar
½ msk strösocker
1 msk ättika (12%)
2 msk sesamolja
Salt
Peppar
1 huvudsallad
Gör så här:
Musslor:
Tina musslorna och plocka ev. bort muskeln på sidan.
Lägg träspetten i kallt vatten ca 10 minuter.
Majonnäs:
Koka upp vatten i en kastrull och ta den från plattan.
Lägg i noribladet, låt stå 5 minuter.
Lyft upp bladet och låt vattnet rinna av.
Mixa bladet tillsammans med majonnäsen och sojan till en slät kräm.
Grönsaker:
Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i halvmånar.
Rosta sesamfröna i en stekpanna på medelvärme.
Dela, kärna ur och finhacka chililn.
Blanda gurkan med sesamfrön, chili, groddar, socker, ättika och sesamolja.
Krydda med salt och peppar.
Ansa salladen och bryt loss bladen.
Musslor:
Trä upp ca 3 musslor på varje spett.
Krydda musslorna med salt och peppar.
Grilla spetten över mycket het glöd, ca 45 sekunder på varje sida.
Lägg de marinerade grönsakerna i salladsbladen på 4 tallrikar (för 4 portioner) servera med spetten och norimajonnäsen.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|